Geld voor opvoedingsondersteuning

Oosterhout krijgt 27.000 euro per jaar extra om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Het gemeentebestuur van Oosterhout besloot het geld te besteden aan het versterken van het Steunpunt opvoeding en de uitbreiding van het project ‘bemoeizorg’ naar de wijk Slotjes Midden.

Bron: nieuwsbrief NIZW

Bij het Steunpunt opvoeding kunnen ouders en kinderen van 0 tot 14 jaar terecht met opvoedingsvragen. Met het extra geld kunnen de GGD West-Brabant en Kruiswerk Mark en Maasmond extra opvoedspreekuren houden. De start van het project is volgende maand. Het loopt tot juni 2007.
Daarnaast wordt met de extra middelen het project ‘bemoeizorg’ uitgebreid. Dat project is in 2005 gestart in de wijk Oosterheide en richt zich op gezinnen met veel problemen die zelf niet vragen om ondersteuning. Het gaat om extra zorg bovenop de jeugdzorg. Sinds vorige maand wordt dit project nu ook uitgevoerd in de wijk Slotjes Midden. Het duurt tot en met maart 2007.

Lees ook:Jij vandaag al een klap van je kind gehad?
Lees ook:Verloskundigen in slechte wijken krijgen extra geld voor beveiliging
Lees ook:Ross over de brug
Lees ook:Kind stout? Ouders uit huis gezet!
Lees ook:Verplichte opvoedcursus?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>