Ross over de brug

Het was al aangekondigd, er wordt extra geld in de jeugdzorg gepompt om de wachtlijsten weg te werken. Vorig jaar zijn de wachtlijsten "geëxplodeerd": meer kinderen en jongeren hebben zwaardere hulpverlening nodig.

Daarnaast komt er € 13.000.000,- (miljoen dus) voor het opzetten van Centra voor Jeugd en Gezin in alle gemeenten (en in grote steden ook in wijken).

‘Een consult bij het consultatiebureau duurt maar 15 minuten en is eigenlijk bedoeld voor het kind, niet voor het gezin. Gaat het met een kind goed, maar met de moeder niet, dan is er geen tijd voor de problemen van de moeder. Grote kans dat als zo’n situatie voortduurt, het met de kinderen ook slechter gaat. Met het geld voor de Centra voor Jeugd en Gezin is het mogelijk om gezinnen als geheel –dus kinderen èn hun ouders – extra hulp te bieden.’ aldus staatssecretaris Ross.

Lees ook:Staatssecretaris Ross weg om wachtlijsten?
Lees ook:Extra geld voor grote steden en vroegsignalering
Lees ook:Helaas, helaas; geen extra kinderbijslag…
Lees ook:Nederlandse basisscholen barsten van het geld
Lees ook:Vanaf 14 jaar krijgen kinderen ‘pubergesprek’ met arts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>