Pluk redt de dieren (deel 2)

Gisteren met de kinderen (6 jr.) naar het theater. Ze gingen er helemaal in op en vonden het prachtig. Hoewel het niet een typisch Annie M.G. Schmidt verhaal was en de meeste liedjes niet de leuke en onverwachte wendingen hadden als haar eigen unieke liedjes, waren Pluk en de andere figuren voor de kinderen heel herkenbaar.

Mijn eigen oordeel als volwassene valt in het niet bij het oordeel van de kinderen. Het is immers niet van belang of het nu zo’n goede verhaallijn had en of het wel aan de creatieve norm voldeed. Het enige wat telt is: hebben de kinderen het leuk?

Voor mij was het daarom, naast het Pluk-verhaal, theater binnen het theater: wat gebeurt er met al die kinderen in de zaal? En vooral met mijn eigen kinderen?

Kinderen reageren er heel verschillend op: de één staat mee te swingen met de muziek, de ander zit een beetje om zich heen te kijken. Sommige kinderen ‘helpen’ de acteurs door mee te roepen en aanwijzingen te geven, andere kinderen nemen alles met grote ogen in zich op.

Eén van mijn kinderen wist later precies te vertellen hoe mevrouw Helderder verschilde van die in het boek (andere rok en spuitbus). Bewonderenswaardig, dat oog voor detail. De ander zat voortdurend op het puntje van de stoel en had helemaal niet in de gaten gehad dat een kindje schuin voor ons enorm zat te klieren. Opperste concentratie dus.

De komende dagen zal het Pluk-verhaal nog wel intensief nagespeeld worden bij ons thuis! Hopelijk zonder bloedvergieten, want de nieuwe hoofdrolspeler Spijtebijt bijt nogal graag in neuzen!

Zelf vond ik het decor heel erg leuk: een soort tekenboek, waarvan de bladzijden doorgedraaid konden worden, zodat er steeds een ander decor ontstond. Heel mooi gedaan.

Het enige waar ik moeite mee had, was het feit dat veel ouders kindertjes hadden meegenomen, die voor een deel toch een beetje te klein waren voor dit grote theater. Kinderen van 3-4 jaar kunnen het verhaal niet volgen en worden luidruchtig, beweeglijk en vervelend van de verschillende geluids- en lichteffecten. Jammer ook! Als je je kinderen te vroeg meeneemt naar theater, mis je later het verrassingseffect.

Lees ook deze log.

Lees ook:Pluk redt de dieren
Lees ook:Pluk van de Petteflet op de DS
Lees ook:Win kaartjes voor de muzikale theatervoorstelling Otje!
Lees ook:Sneeuwwitje de Musical: héél leuk voor jong én oud!
Lees ook:Wat moeten wij ouders nou met dat extra Sinterklaasjournaal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>