Sneeuwwitje de Musical: héél leuk voor jong én oud!

Met m’n dochter naar de première van Sneewwitje de Musical: het was een waar feestje zaterdagavond. De leeftijd van prinsessenjurken heeft ze nét gehad, ze is immers AL tien, maar ik bespeurde toch ook wel een klein beetje een jaloerse blik naar de vele kleine meisjes die wel in hun mooiste prinsessenoutfit naar het theater waren gekomen. Het mocht de pret op geen enkele manier drukken: wat hebben wij genoten zeg!Meteen al bij de ingang kwam je in het sfeertje. De kleintjes werden aangesproken op hoe geweldig ze er uitzagen in hun prinsessenjurken, té leuk.
De live band bij de ingang was sfeermakend en binnen stonden lekkere hapjes (marsepeinen appeltjes!) en drankjes op ons te wachten. Zo hoort een première te zijn! Ook weer volop aandacht voor de ‘prinsessen en prinsen’. En mocht je nou denken dat zo’n musical alleen maar leuk is voor je dochter, dan heb je het mis. Ik heb mij ook enorm vermaakt en diverse keren vreselijk had gelachen. De musical staat bol van de actie en heeft heel veel humor. En daar waar mijn dochter dan misschien wel geen prinsessenjurk meer aanwilde omdat ze daar te oud voor is, begreep ze de grappen wel! Heel leuk.
Ster van de show was de koning, gespeeld door Geert Hoes. Zijn mimiek en komisch handelen veroorzaakte regelmatig schaterlachen door groot en klein in de zaal. De kabouters waren niet alle zeven aanwezig. Vijf waren op vakantie……. de twee die wel thuis waren hadden ‘zonder benen’ een zware taak.

Als ik dan toch een heel kleine kanttekening moet plaatsen, dan is het dat Maud, die de rol van Sneeuwwitje vertolkte, niet altijd even goed te verstaan was als ze zong. Verder speelde ze wel heel goed!
Decor was simpel gehouden, het kasteel en het kabouterhuisje: goed om het begrijpelijk te houden voor de de kleintjes.

De duur van de musical was precies genoeg! Geen pauze, lekker doorgaan. Al met al een echte aanrader, mocht je van plan zijn met je kleine meid het theater in te gaan. Enne…ik denk dat menig klein mannetje er ook wel van kan genieten. Iets voor het hele gezin dus? JA!
Mocht je gaan met je kinderen, dan mogen ze dus verkleed! Ze kunnen meedoen aan de Sprookjesmodeshow en dan maken ze kans op mooie prijzen. Na afloop van de voorstelling ontmoeten ze alle acteurs uit de voorstelling in het echt en tijdens een uitgebreide Meet & Greet kunnen ze swingen op het Prinsen en Prinsessenbal.
Kijk voor de speellijst, meer informatie of reserveringen op www.vanhoornejunior.nl.

Lees ook:Bibaboerderij op avonturenreis in het theater
Lees ook:Floddertje: deze voorstelling MOET je zien!
Lees ook:Theater Terra brengt School TV programma ‘Koekeloere’ naar theater!
Lees ook:En de winnaar van de Nijntje-kaartjes is…
Lees ook:Assepoester in Efteling Theater nu al daverend succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>