Vos en robot opkomende trends bij geboortekaartjes

De nieuwste trends bij geboortekaartjes lijken de prints met een vos of een robot te worden. Naast de uil ziet Dorien Lusthof deze onderwerpen steeds vaker verschijnen, ook op geboortekaartjes. Een aankomende trend? Dorien meent van wel. Als ontwerper en eigenaar van een aantal kaartjessites ziet ze duidelijk trends opkomen en weer verdwijnen. Het publiek en de media pikt de robot- en vossenkaartjes direct goed op, in collecties van diverse kaartontwerpers duiken de figuren momenteel dan ook op en ook in de kinderkamers verschijnen de vossen en robotjes steeds vaker.Online geboortekaartjes maken is tegenwoordig zeer eenvoudig en de keuze is enorm. Maar welke trends zijn er te bespeuren? Met stip op nummer één staan nog steeds de uiltjes. Op heel veel geboortekaartjes komt deze vogel voor, in allerlei kleuren, vormen en maten. Dat komt omdat de uil zo veelzijdig is: hij kan lief, schattig of juist stoer zijn. Elke ontwerper kan ermee uit de voeten. Bovendien staat de uil voor wijsheid, een eigenschap die iedere ouder aan hun kindje wil meegeven.

Een andere trend die in 2012 opkwam en in 2013 nog zal gaan doorzetten, zijn geboortekaartjes met sloophout en betonlook. Deze trend zie je ook terug in de kinderkamers, grijstinten gecombineerd met stoere materialen als hout en metaal. Geboortekaartjes worden ook steeds minder zoet en mogen vaker stoer en robuust zijn. Andere trends die zich naar verwachting in 2013 gaan ontwikkelen zijn pastelkleuren in combinatie met een felle kleur, harlequin-patronen en kleine formaat geboortekaartjes. Allemaal terug te voeren naar de trend Less is more. Ook sterren zijn heel populair momenteel.

Dorien Lusthof startte 10 jaar geleden Liefleukeneigen.nl, waar inmiddels ook veel uiltjes-kaarten op staan. De uiltjes-trend ontstond zo’n vier jaar geleden en is waarschijnlijk momenteel op zijn hoogtepunt. Voor de toekomst de beurt aan de vos en de robot. Ook op Zelfkaartjes.nl, waar bezoekers hun eigen kaartje samenstellen uit een beeldbank, stijgen ze hard in populariteit en kiezen steeds meer bezoekers voor deze twee figuren en stoere geboortekaartjes met sloophout en betonlook.

Lees ook:Gespot: Tsjip geboortekaartje, geboortekaartjes met een origineel ontwerp
Lees ook:Wintertrends 2013/2014
Lees ook:ADV: Bij Poobies maak je zelf de leukste geboortekaartjes!
Lees ook:De mooiste geboortekaartjes op hippe-geboortekaartjes.nl
Lees ook:Trends Kinderkleding heeft winterjassen te over!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>