Kind naar het ziekenhuis? Lees ze eerst hieruit voor!

Hoe klein de ingreep ook is: je kind naar het ziekenhuis brengen kan zeer traumatisch zijn. Mijn zoontje heeft nu zo'n vijf keer nieuwe buisjes gekregen, en de laatste paar keren hebben we hem er echt snikkend naartoe moeten brengen. Logisch. Wie zit er nou op een zieknhuisbezoek te wachten? Een speciaal boekje moet het bezoek aan een ziekenhuis voor kinderen makkelijker maken. Het zogenaamde ziekenhuispaspoort beschrijft verschillende onderzoeken en behandelingen zodat kinderen beter weten wat ze te wachten staat. Kinderen kunnen het paspoort ook gebruiken om artsen aanwijzingen te geven. Ze kunnen aangeven waar ze liever wel en niet geprikt willen worden en waar ze erg tegenop zien. Specialisten kunnen daar vervolgens rekening me houden, zodat een kind zich beter op zijn gemak voelt.

Het boekje is ontwikkeld door de Jack Rabbit Foundation, een stichting die zich bezig houdt met het verbeteren van de levenskwaliteit voor kinderen. Het paspoort is bedoeld voor ziekenhuispatiëntjes van 4 tot 14 jaar oud. Gedurende het jaar worden er 40.000 van verspreidt.

Lees ook:Ieder kind een eigen (prijzig!) paspoort
Lees ook:Advies: neem geboorteakte kind mee op reis
Lees ook:Online ziekenhuis moet angst bij kinderen wegnemen
Lees ook:Heel veel ouders vergeten eigen paspoort kind te halen
Lees ook:De betere voorbereiding op het naar school gaan van je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>