Online ziekenhuis moet angst bij kinderen wegnemen

Naar het ziekenhuis gaan; daar zit geen kind op te wachten. En om er voor te zorgen dat kinderen een bezoek aan ‘t ziekenhuis mindert eng vinden, zijn de Isala Klinieken in Zwolle gestart met een online kinderziekenhuis. Op de website kunnen kinderen zich voorbereiden op een ziekenhuisbezoek of opname. Wat een goed idee! Helemaal van deze tijd. Er is veel aandacht besteed aan de visualisatie van de website; de inrichting van de kamers en de uitwerking van de figuren zijn gebaseerd op de werkelijke situatie bij het Zwolse ziekenhuis. Naast de website is er ook een bordspel bedacht dat op scholen kan worden gespeeld. Ruim 50 basisscholen in de omgeving hebben al interesse getoond in het spel.

Lees ook:Alles over stotteren
Lees ook:Let extra op de allerkleinsten met deze hitte
Lees ook:Nieuwe Ariadne at Home Kinderen vol geweldige hebbedingen
Lees ook:Weer thuis
Lees ook:Zoeken naar geschikte boeken voor peuters, kleuters en jeugd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>