Crocokids: nieuwe website voor kinderen met Crohn

Het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis lanceert morgen, 16 januari, Crocokids; een nieuw goed doel voor kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het initiatief zet zich in voor een betere behandeling van deze kwetsbare doelgroep. Maandag wordt de website www.crocokids.nl officieel gelanceerd op een bijeenkomst voor ouders van kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Crocokids gaat fondsen werven voor de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek, maar ook eigen evenementen en acties organiseren speciaal voor deze kinderen en hun ouders. Een prachtig initiatief dus.De wetenschappelijke onderzoeken die door het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis worden gehouden zijn gericht op de oorzaak, behandeling, voorkoming, bestrijding en genezing van deze ziekten. Ook richt Crocokids zich op een betere voorlichting aan de directe omgeving van deze kinderen, bijvoorbeeld op scholen.
In Nederland komen er ieder jaar ongeveer 250 kinderen met Crohn of colitis bij. Colitis ulcerosa betreft ontstekingen aan de dikke darm. Bij de ziekte van Crohn kan het gehele spijsverteringskanaal, aangetast zijn. Kenmerkend voor deze aandoeningen zijn de telkens terugkerende onvoorspelbare opvlammingen van de ziekte, die erg pijnlijk zijn.
De aandoening kan ook leiden tot diverse complicaties, zoals bloedingen met bloedarmoede tot gevolg, vernauwingen van de darm, een gat in de darm, het ontstaan van darmkanker of complicaties als gevolg van het levenslang moeten gebruiken van zware medicijnen.
Initiatiefnemers van de site zijn dr. Lissy de Ridder en dr. Hankje Escher, beiden kinderarts met als specialisatie maag-, darm- en leverziekten. In hun werk behandelen ze dagelijks kinderen die lijden aan de heftige gevolgen van de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Lees ook:Elektronische neus speurt darmziekte bij kinderen op
Lees ook:Je kind in het ziekenhuis aangeven: dat kan!
Lees ook:Sterfte zuigelingen met leukemie enorm gedaald
Lees ook:Mazelen in Duitse grensstreek
Lees ook:Tijdelijke signalering taalstoornis kinderen heeft groot effect

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>