Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!

Kinderen die op hun vijfde al te zwaar zijn, hebben op hun veertiende vier keer zo veel risico op obesitas als kinderen met een gezond gewicht. Het is dus van groot belang dat je er voor zorgt dat je kinderen als kleuter al een gezond gewicht te hebben en te houden! De onderzoekers volgden meer dan 7700 Amerikaanse kinderen. Aan het begin van de studie waren ze gemiddeld 5,6 jaar en had 12,4 procent obesitas. Nog eens 14,9 procent had overgewicht. Tot hun 14e werden hun gewicht en lengte zeven keer gemeten. Toen ze 14 waren, had 20,8 procent obesitas en 17 procent overgewicht. Zware 5-jarigen hadden op hun 14e vijf keer zo vaak obesitas ontwikkeld als leeftijdgenoten die als kleuter een gezond gewicht hadden. Van de kinderen die tussen hun 5e en 14e obees werden, had bijna de helft op 5-jarige leeftijd al overgewicht.

Lees ook:Tieners zien hun eigen overgewicht niet
Lees ook:Eenderde baby’s voor een jaar al obees…
Lees ook:Geef je kind niet te vroeg vast voedsel en voorkom verhoogd risico op overgewicht
Lees ook:Overgewicht verhoogt kans op astma bij kinderen
Lees ook:Dikke kinderen nog ongezonder dan al gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>