Tieners zien hun eigen overgewicht niet

Schokkende berichten: Een groot deel van de Britse tieners met overgewicht vindt zelf dat zij niet te zwaar zijn, zo blijkt uit een Britse studie van Cancer Research UK onder 5.000 jongeren van dertien tot vijftien jaar oud. Meer dan één op de drie tieners met overgewicht of obesitas zeiden tijdens het onderzoek zichzelf niet als zwaargewicht te zien. Zo’n 73 procent van de tieners had een gezond BMI, 20 procent had een BMI van iemand met overgewicht, 7 procent viel onder de categorie ernstig overgewicht. Van die laatste groep vond 40 procent dat zij een gezond gewicht hadden. En als je niet ziet dat je te zwaar bent, zul je er natuurlijk ook niet zo heel snel iets aan doen. Slecht hoor.
Overgewicht kan het risico op zo’n tien soorten kanker vergroten. Zo’n 18.000 gevallen van kanker in Engeland worden jaarlijks gerelateerd aan overgewicht. Het onderzoek toont ook de andere kant aan: 7 procent van de tieners met een normaal gewicht vond zichzelf te zwaar, vooral meisjes, en 10 procent vond zichzelf te licht. Prioriteit is nu om manieren te vinden om de tieners met overgewicht te helpen met afvallen en bij het behouden van dat gezonde gewicht. Volgens de onderzoekers moeten de tieners actiever zijn en gezonder gaan eten.

Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!
Lees ook:Veel jonge meisjes ontevreden met hun gewicht
Lees ook:Kids kiezen voor extreme maatregelen om af te vallen
Lees ook:Ouders vinden het onnodig hun kind echt gezond te laten leven
Lees ook:Ouders zien niet in dat hun kinderen te dik zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>