Ouders: wratten na hoofdluis meest vervelende ongemak bij kids

Schermafbeelding 2013-06-12 om 14.19.28Wratten worden na hoofdluis door Nederlandse ouders genoemd als het meest vervelende ongemak waar kun kinderen wel eens last van hebben. Na wratten volgen wormpjes en reisziekte. Wratten is een probleem dat helaas vaak voorkomt, met name bij kinderen. Maar liefst 1 op de 3 basisschoolleerlingen heeft er last van1. Ondanks dat wratten vaak voorkomen, weet bijna 50% van de mensen niet waardoor het wordt veroorzaakt en een vijfde weet niet goed wat je er tegen kan doen.2 Ondanks dat wratten meestal onschuldig zijn, kunnen ze wel voor schaamte en ongemak zorgen. 22% van de ouders zegt zich dan ook te schamen als hun kind(eren) wratten heeft. Nieuw in Nederland is WratXTM. Een wrattenbehandeling speciaal voor thuisgebruik, die wratten snel en kindvriendelijk aanpakt zonder littekens achter te laten3,4.WratX is een effectief alternatief voor de huidige behandelingen die thuis of door een (huis)arts toegepast worden, zoals bevriezing (cryo) wat pijnlijk kan zijn. Wratten hoeven met WratX maar één keer per week aangestipt te worden. Dankzij de ‘dip en stip methode’ is de hoeveelheid vloeistof makkelijk te doseren en snel en pijnloos aan te brengen3. WratX trekt direct in; kinderen kunnen na behandeling direct verder met spelen, de kleren weer aan of in bad.

WratX ontwikkeld door Zweedse podologe

WratX is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp. Meerdere wratten kunnen tegelijkertijd behandeld worden met één keer dippen. WratX wordt direct in de wrat opgenomen waardoor het niet oppervlakkig werkt, maar tot in de kern. Dit in tegenstelling tot veel bestaande wratbehandelingen voor thuisgebruik. WratX, een product op basis van mierenzuur, is 15 jaar geleden ontwikkeld door de Zweedse podologe Astrid Agholme. Geïnspireerd door één van haar cliënten, die maar niet van zijn wratten afkwam, is ze op zoek gegaan naar een nieuwe behandeling. Bij 92% van de mensen verdwijnen wratten blijvend na een behandeling met mierenzuur4.

Tips bij wratten

Draag in openbare (zwem)badruimtes, douches, gym- of sportzalen altijd slippers.

Droog handen en voeten altijd goed af.

Deel schoenen niet met anderen.

Deel geen handdoeken onderling, ook niet binnen het gezin.

Was hand- en theedoeken op minimaal 60C.

Probeer niet aan wratten te krabben, het bovenste laagje is heel besmettelijk.

Was handen goed en droog ze zorgvuldig nadat je wratten hebt aangeraakt.

Informatie en verkrijgbaarheid: Meer informatie over wratten en WratX is te vinden op www.WratX.nl. WratX is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek en online via de website. De consumentenadviesprijs is € 24,95.

Lees ook:Eenderde basisschoolleerlingen heeft wratten
Lees ook:Kinderwratjes kun je ook even afwachten…
Lees ook:Plakboek moet kinderen met lui oog helpen
Lees ook:Inleiden na gebroken vliezen niet de beste optie
Lees ook:Nederland gaat zeldzame kinderziekte onderzoeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>