Overgewicht bij kinderen aanpakken met kant-enklaar maaltijden

Schermafbeelding 2013-05-21 om 10.05.01Vanaf nu kunnen ouders bij supermarktketens JUMBO en C1000 kiezen uit vijf gezonde maaltijden voor hun kinderen. Het nieuwe merk Healthy Heroes moet ouders op een gemakkelijke, degelijke en goedkope manier gaan helpen een gezonde leefstijl in hun gezin toe te passen. Obesitascoach en kinderfysiotherapeut Marije van Asdonk, die ook te zien was in het RTL programma ‘Help ons kind is te dik’, bedacht de producten als onderdeel van de oplossing voor het probleem waar ze dagelijks mee te maken heeft. Ik vind dit een stuitend initiatief. Ik begrijp het idee erachter echt wel, maar ik vind het gewoon de luiheid van de ouders belonen. Ik ben een verschrikkelijk drukke moeder, maar ik maak altijd tijd om gezond te koken. Je kunt mij heel veel wijs maken, maar een kant & klaarmaaltijd bevat never nooit zoveel gezonde voedingsstoffen als een vers bereide maaltijd met heel veel groenten. Maar liefst 1 op de 7 jongens en 1 op de 6 meisjes is te zwaar[1]. Dat komt onder andere door slecht eten, vaak als gevolg van het drukke bestaan van de ouders, waardoor koken er wel eens bij inschiet. Ze behandelde al meer dan 350 kinderen met overgewicht door ze een goede leefstijl aan te leren. Dit betekent gezond eten, voldoende beweging en aanpassing van het gedrag. “Vaak kunnen de kinderen er niets aan doen, maar zijn het de ouders die een handje moeten worden geholpen.” Concludeert van Asdonk na jaren ervaring met gezinnen waarin obesitas een groot probleem is.

Naast de maaltijden, die onderdeel zijn van een verder uit te breiden productlijn in de schappen van de supermarkten, biedt Healthy Heroes een totaalconcept om ouders richtlijnen te geven voor een gezonde leefstijl in hun gezin. Daarbij ligt de focus op het aanpakken van overgewicht bij kinderen, maar ook zeker het voorkomen ervan. Healthy Heroes biedt tevens gerichte trainingsprogramma’s, cursussen en een opleiding tot obesitascoach in samenwerking met NCOI en heeft een online consultlijn waar ouders een vraag kunnen stellen.

De maaltijden die Healthy Heroes introduceert, zijn “Hollandse pot zonder gedoe” aldus bedenker Marije van Asdonk. De maaltijden met zoete zuurkool, volkorenpasta, zilvervliesrijst, spinazie en rode kool vielen stuk voor stuk in de smaak bij het kindertestpanel. De inhoud van de verpakking, met elk twee stukjes vlees, is genoeg voor twee jonge kindjes en bevat natuurlijke en gezonde ingrediënten. De maaltijden zijn vanaf nu verkrijgbaar bij JUMBO en C1000.

Op een willekeurige schoolfoto van 25 jaar geleden is te zien hoeveel slanker de kinderen toen waren. De toename van overgewicht bij kinderen is een feit. Preventie op jonge leeftijd is gezien de gezondheidsrisico’s van groot belang maar gezond gedrag op jonge leeftijd aanleren is tevens makkelijker en effectiever, dan verkeerd en ongezond gedrag op oudere leeftijd afleren. Healthy Heroes wil gezinnen met kinderen eenvoud, plezier en gemak bieden door maaltijden te verkopen voor een betaalbare prijs. “Het is niet moeilijk en kostbaar om overgewicht bij een kind te voorkomen. Bewust ermee bezig zijn is al goed. In een leefstijl waarin zelf koken er soms niet van komt, kiezen we graag voor eenvoud en gemak, maar het moet ook lekker zijn. Eten is een moment van samenzijn met het gezin, waarop aandacht kan worden besteed aan een gezonde leefstijl.” Aldus Marije van Asdonk. De gezonde maaltijden bieden uitkomst in drukke tijden en helpen, naast voldoende beweging, overgewicht te voorkomen.

Alle producten en programma’s van Healthy Heroes dragen een “Kidsproof’ keurmerk. Dit betekent dat ze voldoen aan alle gestelde eisen binnen de gezondheids- en zorgstandaarden en aanbevolen gezonde productrichtlijnen voor kinderen. Deze maaltijden zijn zoutarm, bevatten 150 gram groenten, 100% rundvlees en er zijn weinig tot geen suikers toegevoegd. De maaltijden zijn ontwikkeld in samenwerking met Maître André bv.

Kijk voor meer informatie op www.healthyheroes.nl

Lees ook:Daarom moet je je kinderen mee laten koken…
Lees ook:Help ons kind is te dik 6 januari op RTL 4
Lees ook:Moeders staat zo’n dertien uur per week in de keuken
Lees ook:Gestreste ouders veroozaken overgewicht bij kinderen
Lees ook:Kookboek voor jou, mij én de kids!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>