Gestreste ouders veroozaken overgewicht bij kinderen

Relax! Chill! En hou jezelf een beetje onder controle. Want hoe meer stress ouders ervaren, hoe groter de kans dat hun kinderen overgewicht of obesitas ontwikkelen, zo blijkt uit een onderzoek dat is verschenen in Pediatrics. En dat is natuurlijk niet wat we willen! Het zal er vast mee te maken hebben dat ouders met stress minder aandacht hebben voor gezonde voeding… Meer dan 2000 ouders en verzorgers beantwoordden vragen over zichzelf en hun kinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar. Ze gaven aan in welke mate ze met stress kampten. De onderzoekers meetten bovendien het aantal stressoren waar de ouders mee te maken hadden. Gestreste ouders bleken vaker kinderen met overgewicht te hebben. Hoe meer stress de ouders rapporteerden, hoe groter de kans was dat hun kinderen overgewicht of obesitas ontwikkelden. Stress bleek geen invloed te hebben op hoeveel groente en fruit er in het gezin gegeten werd. Ook had stress geen invloed op de hoeveelheid beweging die de kinderen kregen.
Mogelijk kiezen gestreste ouders vaker voor fastfood en plannen ze de maaltijden niet van tevoren. De resultaten van het onderzoek verschenen in Pediatrics.

Lees ook:Jouw tiener heeft meer stress dan jij!
Lees ook:Slecht slapende kleine kinderen grotere kans op overgewicht
Lees ook:Dikke kinderen nog ongezonder dan al gedacht
Lees ook:Stress van papa en mama maakt kinderen ziek
Lees ook:Ouders met stress verhogen risico astma kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>