Extreem veel zonkracht vrijdag: let op de tere kinderhuid!

Deze vrijdag wordt het volgens de voorspellingen een schitterende zomerdag met een stralende zon. Met een verwachte zonkracht van 7 in het hele land1 is het buiten fijn vertoeven, maar neemt het risico op zonverbranding sterk toe, extra aandacht voor de huidjes van onze kinderen dus!  Slechts een aantal keren per jaar is de zonkracht in heel Nederland zo hoog. VSM roept Nederlanders daarom op om aankomende vrijdag, maar ook in de dagen tot vrijdag, de huid extra goed te beschermen. Mocht het ondanks preventieve maatregelen toch nog mis gaan, adviseert VSM de huid goede nazorg te bieden met een natuurlijk aftersunproduct.Zonkracht is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt. De zonkracht kan in ons land variëren van 0, wanneer er geen UV is, tot 8 voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht2. Zonkracht 7 is dan ook zeer hoog. De zonkracht is het sterkst rond het middaguur wanneer de zon een hoge zonnestand bereikt. De eerste hoge zonkracht die dit jaar werd gemeten, was tijdens Koninginnedag. De VSM Advieslijn kreeg na deze zonnige feestdag, met zonkracht 6, veel vragen over zonverbranding. Daarom roept VSM Nederlanders nu vooraf op om zich preventief te beschermen tegen de sterke UV-straling. Vanaf morgen is op verscheidene plekken al zonkracht 7 te verwachten. Op vrijdag kan het gehele land op die hoge zonkracht rekenen.

Terrasje pakken, varen of picknicken; er worden volop plannen gemaakt om te genieten van het lekkere weer voor aankomende vrijdag. Een goed idee, want zon heb je nodig. Zo zorgt de zon voor vitamine D, krijg je er energie van en zorgt de zon voor een goed humeur. Toch schuilt er ook gevaar in dit lekkere weer, want een grote hoeveelheid UV-straling kan leiden tot een rode huid, jeuk en soms zelfs eerstegraads verbrandingen. Om verbranding te voorkomen adviseert VSM om je zeker aanstaande vrijdag goed en meerdere keren in te smeren met een (voor jouw huidtype) voldoende beschermende factor anti-zonnebrandmiddel. Daarnaast doet men er verstandig aan beschermende kleding te dragen en de zon zoveel mogelijk te vermijden tussen 12:00 en 15:00 uur door de schaduw op te zoeken.

Verbranding door de zon, wat nu?
Zonverbranding kan je beter voorkomen dan genezen. Ondanks een goede bescherming kan het toch gebeuren dat je verbrandt. Casper van Sijl van VSM geeft bij zonverbranding het volgende advies: “Bij lichte verbranding en roodheid kan je gebruik maken van een natuurlijk aftersunproduct zoals Calendulan Zon van VSM. Deze aftersun heeft een verkoelende en herstellende werking. Ben je niet verbrand, maar heb je blaasjes gekregen na het zonnen? Dan kan je Cardiflor Zon gebruiken. Dat is een natuurlijk product voor de verzorging van zonneblaasjes. Door de handige sprayverpakking hoef je de gevoelige blaasjes niet aan te raken.”

Lees ook:Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!
Lees ook:WAT? 75% van onze kinderen loopt zonnebrand op!
Lees ook:Kijk uit met kinderen in de zon vandaag…
Lees ook:Bescherm de oogjes van je baby tegen de zon!
Lees ook:Smeer je kids goed in met Koninginnedag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>