Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!

Nederlanders zouden zich beter moeten beschermen tegen de zon, zo stelt KWF Kankerbestrijding vrijdag. Ik kan daar sinds een half jaar volledig achterstaan. Ik dacht ook dat het allemaal wel meeviel, met dat gezeur over de zon en hoe gevaarlijk ie wel niet is. Tot ik een melanoom bleek te hebben. Verbrand als kind, en wel vaker ook. Ik smeer mij nu helemaal suf en al helemaal met de kinderen! Uit onderzoek van KWF onder 1015 Nederlanders blijkt dat hoewel ruim 87 procent van de Nederlandse bevolking de mening is toegedaan dat bescherming tegen UV-straling belangrijk is, er in de praktijk te weinig voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

Slechts één op de tien mensen denkt er altijd aan zich in te smeren bij buiten sporten of op het terras zitten. Meer dan de helft van de Nederlanders smeert zich wel in bij een bezoek aan het strand (61 procent) of bijvoorbeeld een zonvakantie in het buitenland (57 procent).

“Dat er onverstandig met de zon wordt omgegaan blijkt ook uit feit dat 36 procent van de ondervraagden zegt vorig jaar één of meerdere keren te zijn verbrand, een grote risicofactor voor huidkanker”, aldus de onderzoekers.

“UV-straling heeft een grote invloed op het ontstaan van huidkanker. Daarbij geldt: hoe vaker iemand in zijn leven is verbrand, hoe groter de kans op huidkanker. Met name bij kinderen kan zonverbranding nare gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. ” Vorig jaar waren er 53.000 nieuwe gevallen van huidkanker. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en ook de meest voorkomende vorm van kanker.

Lees ook:Zonnebrandcrème: fabeltjes en waarheid
Lees ook:Nederlandse ouders beschermen kinderen niet goed tegen de zon
Lees ook:Paasvakantie meest risicovolle periode om te zonnen: smeer daarom de kinderen in!
Lees ook:Meer dan de helft ouders smeert kinderen niet in
Lees ook:We gaan op vakantie en nemen mee…ons tablet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>