Signalering dikke baby’s kan later erger voorkomen

We knijpen vertederd in wangetjes en kirren om de lekkere speklaag, maar feit is dat dikke baby’s risico lopen op blijvend overgewicht en dat is helemaal niet leuk. Het is daarom belangrijk dat in de jeugdgezondheidszorg het bij kinderen tussen 0 en 2 jaar al geconstateerd wordt als ze te dik dreigen te worden, op die manier wordt erger voorkomen, zo staat in de nieuwe Richtlijn Overgewicht Jeugdgezondheidszorg die donderdag gepresenteerd wordt tijdens het congres Kinderobesitas 2012.

Het afgelopen decennium zijn kinderen veel zwaarder geworden. Zowel het aantal kinderen met overgewicht als met obesitas is toegenomen. In 1997 was 9 procent van de jongens en 12 procent van de meisjes te dik. In 2009 was dat respectievelijk 13 procent en 15 procent. Bijna een procent van de jongens had in 1997 obesitas, 12 jaar later was dat 1,8 procent. Bij de meisjes steeg het aantal van 1,6 procent naar 2,2 procent. Het  lijkt er wel op dat het in de toekomst beter zal gaan, maar de aandacht mag niet verslappen, meldt dit artikel. Zo moeten we ophouden met suikerrijke pyjamapapjes en de kinderen weer wat meer laten lopen in plaats van rond te duwen in een kar of buggy.

Lees ook:Zorg dat kleuters niet te zwaar worden!
Lees ook:Dikke kinderen verontrusten onderzoekers
Lees ook:Kort slapen zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Steeds meer kinderen hebben ADHD
Lees ook:30% jongeren rookt wel eens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>