Kinderen van nu hebben minder spieren en meer vet

Het ‘computertijdperk’ heeft een zware impact op de fysieke conditie van onze kinderen, zo blijkt uit een Brits onderzoek. Ze hebben minder spieren, minder kracht en kunnen minder inspanningen aan. Het is in en in triest! Trek die kids toch ook eens weg achter die computers! En laat ze lekker sporten…In het onderzoek werd de kracht van 315 tienjarigen uit Essex vergeleken met de resultaten van eenzelfde onderzoek bij 309 kinderen in 1998. Op één generatie tijd kunnen tienjarigen 27,1 procent minder sit-ups aan. Hangend aan een klimrek, kon slechts de helft zijn eigen gewicht meer houden. Ook de armsterkte verminderde met 26 procent.
“Wellicht is dat te verklaren door een verandering in de activiteiten van tienjarigen”, zegt Dr. Gavin Sanderock van de Essex University. “Door in bomen of op touwen te klimmen bijvoorbeeld, ontwikkelen kinderen kracht, door zich op te trekken en hun eigen lichaamsgewicht te houden”. Eerder onderzoek bewees al dat de huidige kinderen minder sportief en actief zijn, een meer zittend leven leiden en dikker worden. Toch bleek dat de kinderen uit de twee onderzoeken dezelfde Body Mass Index (BMI) hadden. “Gezien de afname in kracht, betekent het dat hun lichaam meer uit vet en minder uit spieren is opgebouwd”. Meer buiten spelen en sport op school lijken daarbij de oplossing.

Lees ook:Onderzoek wijst uit dat kinderen helemaal niet zo gek op computerspelletjes zouden zijn….
Lees ook:Dikke kids twee keer zoveel pijn als kinderen met normaal gewicht
Lees ook:Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Ouders hebben geen idee wat kinderen op internet uitvreten
Lees ook:Hoe meer kinderen, hoe kleiner de kans dat moeders werkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>