Dikke kids twee keer zoveel pijn als kinderen met normaal gewicht

Kinderen met overgewicht hebben twee keer zo veel last van hun spieren en gewrichten als ‘normale kinderen’. Dat concludeert huisarts en onderzoeker Marjolein Krul van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ze promoveert woensdag op haar onderzoek. Als de kinderen last hebben van hun spieren en gewrichten, zullen ze minder gaan bewegen, waardoor ze nog dikker worden, stelt de promovenda. Volgens haar moeten de kinderen meer begeleiding krijgen, zodat de vicieuze cirkel kan worden doorbroken. Weer een reden waarom je zo ontzettend op het gewicht van je kind moet letten. Aan alle ouders mijn zoveelste oproep: kook toch gezond voor ze en laat ze bewegen! En, ook niet geheel onbelangrijk: GEEF HET GOEDE VOORBEELD! Je wilt toch niet dat je kind pijn heeft?

Lees ook:Ontwikkeling van de zwangerschap, eerste drie maanden
Lees ook:[email protected], bewegingsprogramma voor kinderen met reuma
Lees ook:Nederlandse schoolkinderen aanzienlijk minder fit dan vroeger
Lees ook:Steeds meer zoekgeraakte kinderen op het strand
Lees ook:Nederlandse schoolkinderen aanzienlijk minder fit dan vroeger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>