Zet je kinderen regelmatig spinazie voor!

Vanavond op mijn menu…spinazielasagna, op verzoek van mijn zoon. En dat is harstikke goed, want van spinazie word je ECHT groot en sterk! Veel voorzetten voor de kinderen dus! Nitraten, die in grote hoeveelheden in spinazie en andere groene bladgroenten zitten, geven de krachtcentrale van cellen die energie leveren een enorme boost. Een portie spinazie is al genoeg om de mitochondriën efficiënter te maken, dit zijn celorganellen die de celactiviteit en -groei stimuleren. Eerder werd gedacht dat ijzer de reden was waarom spinazie je sterker maakt. De onderzoekers ontdekten dat gezonde mensen die een kleine dosis nitraat gedurende drie dagen opnamen, minder zuurstof opnemen tijdens het fietsten. Professor Eddie Weitzberg: “Het gaat om een hoeveelheid nitraat dat gelijk is aan twee of drie bieten of een portie spinazie.” Verder bleek dat mondwater de voordelen van nitraten beperkt door bacteriën in de mond te doden die nodig zijn bij de omzetting van nitraat in nitraatoxide.
Uit eerder onderzoek bleek al dat de opname van nitraat het niveau van nitraatoxide in het lichaam stimuleert. Dit is een molecule dat de bloedvaten opent, de bloeddruk verlaagt en de circulatie verbetert.

Lees ook:Van koffie drinken krijg je kleine kindjes
Lees ook:Kinderen krijgen teveel paracetamol binnen
Lees ook:Eddie Pen komt met lichtgewicht en fel gekleurde jassen
Lees ook:Antibiotica helpt niet bij longontsteking door RS-virus
Lees ook:Spinazie-taart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>