Spinazie-taart

Benodigdheden (4 pers.):

8 plakjes bladerdeeg; 450 gram diepvriesspinazie; klein blikje mais of mais van 1 gekookte maiskolf; 100 gram stukjes ham; 200 gram geraspte kaas; 2 eieren; wat paneermeel en/of beschuitkruimels; boter of olie om de bakvorm in te vetten. Materiaal: springvorm of siliconenvorm.

Bereiding:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Breek de eieren en meng ze met de kaas, ham en mais door elkaar. Verwarm de oven voor. Bekleed de bakvorm na het invetten met bladerdeeg. Hou één plak apart. Voeg de ontdooide spinazie toe aan het ei-mais-mengsel. Stort het geheel in de vorm. Vouw de randen van het bladerdeeg om en sluit af met het overgebleven plakje. Besprenkel het deeg met wat water.

Bak af in 20-25 minuten op 220 graden.

Iets wat jouw kinderen verslinden -en toch gezond is? Stuur je eigen favoriete recept in!

Lees ook:Kruimeltaart met vruchten
Lees ook:Recept voor muffin
Lees ook:Zet je kinderen regelmatig spinazie voor!
Lees ook:Ouders: kijk uit dat je je kind niet teveel zout geeft!
Lees ook:Courgette-koekjes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Spinazie-taart

 1. Arno

  heel fijn ik heb de taart gebakken en het was heerlijk

  zou je me nog een paar van die heerlijke taarten kunnen doorsture
  [email protected]

    /   Reply  / 
 2. Christa Nieuwboer (De Ouderschapscoach)

  Arno, bedankt voor je ‘heerlijke’ reactie.

  Gisteren heb ik een taart gebakken met broccoli, ui en champignons (broccoli 5 minuten koken, de rest even fruiten voordat het in het bladerdeeg gaat). Eigenlijk kun je ook allerlei restjes in de taart doen, zoals wortel, kool, taugé. Als je bladerdeeg in de vriezer en een paar eieren hebt, heb je altijd een gezonde en gemakkelijke maaltijd paraat.

  Meng de groenten met 2 eieren per 4 personen en met geraspte kaas. Hoeveelheden naar eigen inzicht. Je kunt ook ham toevoegen.
  Bak ook weer af in 20 minuten op 220 graden.

  En Arno, had je zelf nog suggesties?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>