Antibiotica helpt niet bij longontsteking door RS-virus

Het RS-virus (respiratoir syncytiaal virus) kan vooral bij baby's en jonge kinderen infecties aan de luchtwegen veroorzaken. Het lijkt erg op verkoudheid en het kind kan het benauwd krijgen. Bij ernstigere vormen van het RS-virus kan een kind zelfs longontsteking krijgen en is opname in het ziekenhuis noodzakelijk. Onderzoek aan het VU medisch centrum heeft onlangs uitgewezen dat kinderen in dit laatste geval geen baat hebben bij een behandeling met antibiotica.

In het onderzoek zijn de verschillen onderzocht tussen de resultaten van een behandeling van kinderen met antibiotica en met een placebo. De gemiddelde opnameduur bleek bij beide groepen kinderen ongeveer gelijk te zijn. Ook ondersteunende behandelingen zoals luchtwegverwijdende medicijnen, extra zuurstof en sondevoeding werden bij beide groepen kinderen ongeveer even lang gegeven. Het voorschrijven van antibiotica bij kinderen met longontsteking door het RS-virus is dus niet nodig.

Bron: Gezondheidsplein.nl

Lees ook:Wie heeft er nog een potje kindersnot over?
Lees ook:Grote kans op vroeggeboorte als je dat al een keer hebt gehad…
Lees ook:Artsen veel te scheutig met antibiotica bij kinderen
Lees ook:Veel antibiotica bij kinderen kan ze heel dik maken
Lees ook:Kinderen met melkallergie moeten vooral veel melk drinken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>