Borstvoedende moeders: drink koemelk en voorkom eczeem!

Als borstvoedende moeders vooral vlees van herkauwers en zuivelproducten nuttigen, zoals koeienmelk, verkleinen zij de kans dat hun kind eczeem of een allergie krijgt. Dus niet je kind koemelk geven, maar het zelf drinken! (een het vlees eten) Dit komt door de vacceenzuren en rumenzuren die in deze producten zitten, zo maakte de Universiteit Maastricht maandag bekend.De vetzuren komen via de voeding van de moeder terecht in de moedermelk, waardoor het kind bij het voeden de vetzuren binnen krijgt. Vooral biologische zuivelproducten zijn rijk aan vacceen- en rumenzuren. De onderzoekers vermoeden dat moeders deze zuren zelf ook op kleine schaal produceren.
Het onderzoek is gedaan onder driehonderd borstvoedende moeders en hun kinderen. De wetenschappers wilden meer weten over de vetzuursamenstelling van moedermelk en het risico op eczeem en allergie in de eerste twee levensjaren van het kind. Het vermoeden bestond al langer dat het geven van borstvoeding de kans op eczeem bij kinderen verkleint.

Lees ook:Gewone melk en vast voedsel juist goed als de baby 4 maanden is
Lees ook:Vetzuren maken kinderen vanaf 9 jaar minder slim
Lees ook:Van hamburgers kunnen kinderen astma krijgen
Lees ook:Hoe je vaatwasser bijdraagt aan de allergieën van je kind
Lees ook:Jonge moeders hebben grote angst voor allergieën

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>