Van hamburgers kunnen kinderen astma krijgen

Kinderen die drie of meer hamburgers per week eten, lopen meer risico op astma dan andere jongeren, blijkt uit recent onderzoek. Veel fruit, groenten en vis verlaagt het risico op deze ziekte. Drie hamburgers of meer per week… WELK KIND DOET DAT NOU? Dan heb je naast astma denk ik ook kans op nog een HELEBOEL andere ziektes!Onderzoekers bestudeerden de gegevens van 50.000 kinderen tussen acht en twaalf jaar. Ze vroegen de ouders naar hun eetpatroon en gezondheid. Bijna 30.000 kinderen werden ook getest op allergieën. Daaruit blijkt dat ongezonde eetgewoonten niet het risico verhoogden op allergieën voor pollen van gras en bomen, maar wel een effect hadden op de ontwikkeling van astma. Degenen die drie of meer burgers per week aten, liepen 42 procent meer risico op het ontwikkelen van deze ademhalingsziekte dan degenen die gezonder aten. Een eetpatroon dat rijk was aan vlees verhoogde daarentegen het risico niet.
De onderzoekers geloven dat het eten van hamburgers als een signaal voor een ongezonde levensstijl gezien kan worden, waardoor het kind meer risico loopt op andere gezondheidsproblemen die het ontwikkelen van astma in de hand werken. “Fruit en groenten bevatten antioxidanten en andere voedzame stoffen die kunnen voorkomen dat je astma krijgt. Vooral voeding die rijk is aan vitamine C zouden zou goed zijn voor de longen”, besluiten de onderzoekers.

Lees ook:Astma voorkomen door hooikoortspil
Lees ook:Waarom jouw verkoudheid astma bij je baby kan veroorzaken
Lees ook:Zo voorkom je allergieën bij kinderen
Lees ook:Geef je jonge kind vooral pinda’s!
Lees ook:Neem een hond en voorkom astma bij je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>