Kinderen misselijk en vermoeid door 3D-beelden

Ouders worden sinds kort door Sony gewaarschuwd voor blootstellen van kinderen aan 3D. Sony doet dit in de nieuwe gebruikersvoorwaarden van de spelcomputer Playstation3. Daarin wordt gewezen op mogelijke risico’s voor de gezondheid van kinderen onder de zes jaar.De waarschuwing heeft overigens niet alleen betrekking tot het spelen van 3D-games. Ook wordt gewaarschuwd voor het kijken van 3D-films door kinderen onder de zes jaar. Sony stelt dat ouders beter eerst een dokter om advies kan vragen voordat men kinderen deze leeftijdsgrens blootstellen aan 3D-beelden. De reden ligt volgens Sony verscholen in het medisch gegeven dat het zicht van jonge kinderen zich voor de gestelde leeftijdsgrens van zes jaar nog aan het ontwikkelen is. Duidelijk is wel dat Sony dit onderdeel in de wereldwijd geldende gebruikersvoorwaarde van de Playstation3 heeft opgenomen om mogelijke juridische claims in de toekomst te voorkomen. In de gebruikersvoorwaarden is verder te lezen dat door Sony wordt aangeraden om het bekijken van 3D-beelden regelmatig kortstondig te onderbreken. Dit moet misselijk en vermoeidheid bij het bekijken van 3D-beelden voorkomen.

Lees ook:Kinderen nieuwe doelgroep voor PlayStation Portable
Lees ook:Ook een Wii? Je bent één van de 14 miljoen
Lees ook:Met het hele gezin aan de spelcomputer!
Lees ook:24 uur per dag een webcam op je kindje
Lees ook:Onderzoeker: ‘baby van negen maanden kan leren lezen’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen misselijk en vermoeid door 3D-beelden

  1. Rich Rummage

    Very interesting post – could be outdated, but it surely was new to me. I wanted say thanks for this nice post Kinderen misselijk en vermoeid door 3D-beelden | Kinderspul! I positively loved reading each bit of it. I have you bookmarked to take a look at new articles you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>