Rokende zwangeren drinken vaak ook

Vrouwen die doorroken tijdens de zwangerschap stellen hun kinderen vaker ook aan andere risico’s bloot. Dit blijkt uit onderzoek van TNO onder 15.000 moeders. Zo blijkt dat overmatig alcoholgebruik tijdens de zwangerschap bij rokende zwangeren twee keer zo vaak voorkomt als bij niet-rokende. Ook kiezen rokende zwangeren minder vaak voor het geven van borstvoeding. Stom hoor…Roken is een directe oorzaak van extreme vroeggeboorte. In Nederland worden jaarlijks 220 extreme vroeggeboortes veroorzaakt door roken tijdens de zwangerschap. Dat wil zeggen bij de 28e zwangerschapsweek of eerder. Ook worden jaarlijks als direct gevolg van het roken tijdens de zwangerschap 3000 ondervoede baby’s in Nederland geboren.
Volgens TNO-onderzoeker Caren Lanting moet er om zwangeren beter te motiveren tot een gezonde leefstijl een integrale aanpak komen.

Lees ook:Aardig wat vroeggeboortes (-28 weken) per jaar door roken
Lees ook:Rokende tieners verhoogde kans op gehoorproblemen
Lees ook:Rokende moeders zorgen voor emotionele problemen kinderen
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap verdikt bloedvatwand kind
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? 50% meer kan op dik kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>