Aardig wat vroeggeboortes (-28 weken) per jaar door roken

Zwanger en rook je nog? STOP DAAR NOU MEE! Als je het niet voor je ongeboren kind kunt laten, voor wie dan wel??? Het is zo slecht… Roken tijdens de zwangerschap zorgt namelijk voor 220 vroeggeboortes per jaar. Bij een vroeggeboorte komt een baby voor de 28ste week van de zwangerschap ter wereld.Vrouwen die in verwachting zijn en niet van de sigaret af kunnen blijven, brengen ook vaker ondervoede baby’s ter wereld dan niet-rokers. In totaal worden er drieduizend ondervoede baby’s per jaar geboren. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van TNO onder 15.000 moeders.
TNO onderzocht de moeders in opdracht van het ministerie van VWS en antirookorganisatie Stivoro. Rokende zwangeren stellen hun ongeboren baby’s ook aan andere risico’s bloot. Zo drinken ze twee keer zo vaak overmatig veel alcohol dan als zwangere vrouwen die niet roken. Ze kiezen bovendien minder vaak voor borstvoeding.

Lees ook:Rokende zwangeren drinken vaak ook
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:De rokende zwangere sterft uit
Lees ook:Veel te veel kinderen roken mee met ouders
Lees ook:Kijk eens wat er met een ongeboren kind gebeurt als je rookt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>