Verse babyhapjes maakt kind leniger

Altijd gedroomd van een kind met een geweldige turncarriere? Begin dat vroeg met actie ondernemen. Baby’s die namelijk zelf bereide groenten- of fruitpapjes krijgen, hebben meer spieren dan vet op vierjarige leeftijd dan kinderen die voeding uit potjes kregen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Uit onderzoek naar de eetgewoonten van 536 kinderen tussen zes en twaalf jaar blijkt dat kinderen die gezonde huisgemaakte gerechten krijgen leniger zijn dan anderen kinderen. Evenwichtige babyvoeding bestaat uit veel fruit, groenten, gekookt vlees en vis en andere huisbereide producten als rijst, pasta en weinig reeds bereide voeding. De invloed van een gezonde babyvoeding op de lenigheid was onafhankelijk van de duur van borstvoeding. De onderzoekers ontdekten ook dat baby’s die de borst kregen minder vet hadden.

Lees ook:Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten
Lees ook:Popcorn is gezond kinderen!
Lees ook:Moslim-proof babyvoeding in Nederlandse winkels
Lees ook:Nederlandse kinderen krijgen te weinig goede voeding binnen
Lees ook:Laat kinderen gewoon zuivel en vlees eten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>