Popcorn is gezond kinderen!

Kinderen, goed nieuws voor jullie! Popcorn is gezond! We wisten natuurlijk al dat het lang zo slecht niet is als chips, maar het is écht gezond! Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat er meer antioxiderende stoffen genaamd ”polyfenolen” in popcorn zitten dan in groenten en fruit, aldus medicalnewstoday. En de kern van de popcorn bevat de hoogste concentratie polyfeolen. ‘Die harde stukken verdienen dus meer respect’, Aldus Vinson van Scranton universiteit in Pennsylvania. Ook is popcorn de enige snack die honderd procent bestaat uit onbewerkt graan. Alle andere granen zijn bewerkt en verdund met andere ingrediënten. Één portie popcorn bevat 70 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan granen. De meeste mensen krijgen maar de helft binnen. Met het eten van popcorn kun je dus op een erg prettige manier dat tekort aanvullen.Vinson waarschuwt echter wel dat de bereidingswijze van essentieel belang is. Het klaarmaken van popcorn met olie, zout of suiker en boter of ‘nepboter’ zoals dat in de bioscopen gebeurt verandert de gezonde eigenschappen van popcorn in een nachtmerrie vol vet en calorieën. Wat is dan wel goed? Air-popped popcorn bevat de minste calorieën. Magnetron popcorn bevat twee keer zoveel calorieën. Ongeveer 43 procent van magnetronpopcorn bestaat uit vet en dat percentage is 28 procent wanneer je je popcorn zelf in olie klaarmaakt. Popcorn kan overigens niet de verse groenten en fruit in een gezonde voeding vervangen. Het ontbreekt popcorn aan vitaminen en andere voedingsstoffen die in groenten en fruit zitten.

Lees ook:Kinderen krijgen veel te veel zout binnen
Lees ook:Verse babyhapjes maakt kind leniger
Lees ook:Scholieren kiezen voor gezond…als de keuze er is
Lees ook:Ontbijtkoekjes slechte vervanger voor ontbijt
Lees ook:Amsterdamse basisschool doet energiedrankjes in de ban

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>