Appels in een pitje

Het is niet de bedoeling dat je het door elke maaltijd heen mixt, want anders leert je kind nooit eten. Maar het is wel lekker: appelmoes.

Het is appeltijd en als je in de buurt van een fruitboer woont of zelf een appelboompje in de tuin hebt, kun je gemakkelijk en goedkoop aan een paar kilo komen. Kinderen vinden het mooi: de pitjes tellen, de schilletjes aan konijn of hamster of de geitjes in het park voeren, appelmoes maken. Of: praten over pitjes… >>

Appelmoes:

Snijd de appelen in kleine stukjes en kook ze ongeveer een kwartier (d.w.z. echt borrelen). Daarna doe je het vuur uit en voeg je naar smaak suiker bij. Warm smaakt het iets minder zoet dan koud, dus voeg niet te veel toe. Je kunt ook vloeibare suiker of andere suikervervangers gebruiken, zo lang je niet allergisch reageert op aspertaam.

Appelmoes kun je invriezen, het liefst met de snelvriesknop, zodat de vitaminen enigszins behouden blijven. De appelmoes langzaam ontdooien (het liefst in de koelkast); deze komt er iets dunner uit dan hij erin gegaan is.

Pitjes:

Een mooie uitspraak om met je kind te bespreken is: iedereen kan de pitjes in een appel tellen. Maar niemand kan de appels in een pitje tellen (een oosterse wijsheid).

Je zult zien dat je kind vanaf een jaar of vier hierover mee kan denken en er leuke dingen over kan opmerken.

Lees ook:Pitjes
Lees ook:Slechte kwaliteit lunchpakketjes school
Lees ook:Krijg je kind probleemloos aan de groenten
Lees ook:Spinazie-taart
Lees ook:Invriezen eicellen moet ook zonder medische noodzaak kunnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>