Baby’s kunnen allang denken voor ze praten!

Wist jij dat zeven maanden oude baby’s kunnen al verbanden kunnen zien tussen twee gelijke objecten? Dit betekent dat baby’s al kunnen denken voordat ze praten! Hoe tof is dat?  Uit onderzoek van de Northwestern Universiteit blijkt dat zeven maanden oude baby’s zich al ontwikkelen op het gebied van abstract denken, meldt Scientias.

“We zijn erachter gekomen dat baby’s al vroeg weten wanneer twee objecten gelijk of verschillend zijn”, vertelt hoofdauteur Alissa Ferry. “Ook is het leerproces – relationeel leren – hetzelfde als bij kinderen en volwassenen. Wanneer een baby meerdere voorbeelden ziet van gelijke en verschillende objecten, wordt er meer aandacht besteed aan de individuele objecten.” De onderzoekers concluderen dit nadat ze baby’s twee gelijke en twee verschillende knuffels lieten zien. De jonge kindjes keken langer naar de paren die niet gelijk zijn, omdat ze weten dat er verschillen zijn. Volgens co-auteur Susan Hespos kunnen baby’s al abstracte relaties zien voordat ze woorden leren en zinnen vormen. “Dit betekent dat voor relationeel leren geen taalontwikkeling nodig is”, aldus Hespos.

Lees ook:Baby’s van zes maanden onthouden amper wat ze zien
Lees ook:Waarom kletsen tegen je baby zo goed is!
Lees ook:Baby’s liegen en bedriegen!
Lees ook:Baby’s slimmer dan gedacht én handige hulp bij problemen
Lees ook:Tweetalig opgevoede baby’s langer gevoelig voor vreemde woorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>