Baby’s liegen en bedriegen!

Leef je in de veronderstelling dat je baby de liefste ter wereld is? Nee hoor, niets van waar. Je kind liegt al tegen je vanaf zo'n zes maanden. Juist, zes maanden… de leeftijd waarop jij er nog steevast tranen van in je ogen kreeg het onschuldige kindersnaveltje te zien.Kinderen liegen veel jonger dan algemeen aangenomen. Niet op vierjarige leeftijd, maar al vanaf zes maanden bedriegen ze hun omgeving. Baby's leren al heel vroeg dat ze hun zin kunnen krijgen door te doen alsof ze lachen of huilen, meldden Britse media over een onderzoek van de universiteit van Portsmouth.

 

Ouders kunnen makkelijk vaststellen of ze worden misleid. Bij valse huilbuien stoppen baby's na de eerste snikken even om te zien of ze aandacht krijgen. Met acht maanden proberen baby's de aandacht af te leiden als ze iets doen waarvan ze weten dat het verkeerd is. Rond twee jaar leren ze te bluffen door te doen alsof het ze niets kan schelen als een straf dreigt. De universiteit onderzocht een vijftigtal kinderen en sprak met de ouders.

Lees ook:Baby’s te lang laten huilen kan hersenschade veroorzaken
Lees ook:Baby’s kunnen allang denken voor ze praten!
Lees ook:Praat vooral heel overdreven tegen je baby!
Lees ook:Onderzoeker: ‘baby van negen maanden kan leren lezen’
Lees ook:Baby van drie maanden zegt ‘I love you’ tegen vader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>