Irrland in Duitsland: kinderpretpark dat het écht begrepen heeft!

Schermafbeelding 2013-08-17 om 18.15.08Vrijdag ben ik in een kinderparadijs geweest: echt. En niet alleen voor kinderen, ook voor ouders is het er fantastisch. Het feest begint al op het parkeerterrein: gratis parkeren. En dan kom je binnen voor een entreeprijs van (schrik niet) 5 euro. Mocht je nou denken: dat zal dan wel niet veel zijn, dan moet ik je bij deze toch andere berichten. Het was eigenlijk veel te goedkoop voor wat er allemaal te zien en te doen was. Ik heb het over Irrland, net over de grens met Noord-Limburg, in Duitsland. Niet alleen ik, ook mijn kinderen van 9 en 12 zijn er razendenthousiast over.We kennen als ouders het probleem allemaal: een dagje weg met de kinderen en aan het eind van de dag gek van de lichtjes, de herrie en de suiker terugkomen. Maar bovenal: zomaar 200 euro lichter. Want betaal maar eens voor een gezin met twee kinderen entree voor een gemiddeld pretpark, eet er iets en trakteer de kids ook nog op een ijsje. Uitrijkaart voor het parkeerterrein erbij: hoppah, een klein vermogen kwijt! De meeste parken waar de entree er niet of nauwelijks is, hebben ook niet veel te bieden. Dat is bij Irrland niet het geval. Wij zijn er een hele dag geweest en hebben nog niet alles gezien. Springkussens, glijbanen, een waterpark, een maisbad, schommels, apen, pony’s, geiten, vogels, karts, de grootste skelterbaan, enorme waterbedden: alles is er – ongemotoriseerd. Dus geen frikadellen die door een maagonterende achtbaan weer naar buiten komen, maar zelf lekker klimmen, springen of trappen.

Het park is verdeeld in Noord, Oost, Zuid en West en overal waar je komt staan tafels met barbecues. Juist: zelf je eten en drinken meenemen wordt hier zelfs gestimuleerd. Aan het begin van het park staan duizenden bolderkarren die je mee kunt pakken om je tassen en koelboxen op te zetten. En zo zie je dus ook iedereen met lekkers over het park van A naar B stappen.

Het zal voor de meeste Nederlanders een eindje rijden zijn, maar geloof mij: het is het echt meer dan waard. Ook een superplek om met de hele familie af te spreken: ouders kunnen lekker bijkletsen en neefjes en nichtjes vermaken zich prima.

Kijk voor meer informatie op www.irrland.de

 

Lees ook:Koningin Julianatoren; leuk pretpark voor kleine kinderen!
Lees ook:Zoen jezelf gratis het Dolfinarium in Hardewijk in
Lees ook:Ook mét baby is Efteling leuk, door Baby Switch-service
Lees ook:Mannelijke oranjefans gratis toegang tot het Dolfinarium
Lees ook:Nationale Park De Hoge Veluwe is zaterdag van kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>