Gratis Russisch Kinderfeest in de Ruslandweek

Leuk: een gratis uitje met kids! Alles is al zo duur.. In het kader van het Nederland-Ruslandjaar viert het Zaantheater de Ruslandweek. Van 3 t/m 8 maart zijn er voorstellingen te zien met een Russische link, het gebouw is Russisch aangekleed en kunstenares Larisa Bilous is in de foyer aanwezig met een demonstratie en verkoop van Russische volkskunst. Op woensdag 6 maart is er een groots en gratis Russisch Kinderfeest.Op zondag 3 maart wordt het Zaanse Ruslandjaar officieel geopend. Het Russische fregat Shtandart komt aan in bij het Zaantheater en er is een wervelende Russchische dansvoorstelling te zien met 40 energieke dansers, meer dan 400 handgemaakte kostuums en geweldig uitgevoerde choreografieën. Voor aanvang is er een optreden van dansschool Moving Harmony in de foyer.

Rondom de voorstelling Nif Naf Noef (3+) van de Russische poppenspeelster Christina Boukova zijn er op woensdagmiddag 6 maart veel activiteiten voor kinderen van 3 tot 10 jaar, verzorgd in samenwerking met Zaanse culturele instellingen. Kom zingen, kijken, luisteren, dansen, schminken en meer! De middag is gratis toegankelijk, voor de voorstelling betaal je € 5 per persoon. Kaarten voor de voorstelling bestellen.

Woensdagavond 6 maart treedt de Staatsopera van Tatarstan op, een vaste bespeler van het Zaantheater. Dit keer voert het Russische gezelschap de opera Rigoletto uit in een prachtige, traditionele vormgeving met schitterende kostuums. De bekendste aria is uiteraard La donna e mobile. Om 19.15 uur is er een inleiding door Gerard Legeland.

We sluiten de Ruslandweek af op vrijdag 8 maart met het Hermitage Concert. Hans Visser (Flairck) en Irena Filippova gingen op zoek naar de muziek en de verhalen achter de bijzondere collectie kunstwerken uit de Hermitage. Hermitage Concert is een kleurrijke multimediavoorstelling met prachtige projecties en dito muziek.

Kijk voor alle activiteiten van het Zaans Ruslandjaar op www.zaansruslandjaar.nl.

Lees ook:Dan Karaty maakt choreografie voor musical Lover of Loser
Lees ook:Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron
Lees ook:Bevalling onder theathervoorstelling
Lees ook:Vier Kerst met Fantasia in Concert in de Ziggo Dome
Lees ook:Kinderen voor Kinderen wordt familiemusical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>