Site voor kinderen met astma (een betere uitleg is er niet!)

Op 4-jarige leeftijd werd bij mijn zoontje Wouter na de zoveelste hoestbui-met-piepend-geluid vastgesteld dat hij astma heeft. Met de juiste medicijnen zou er niets aan de hand zijn, en dus keerden wij, met twee inhalers en een doos pillen, naat huis. Inderdaad, de aanvallen bleven uit. Maar hoe vertel je een kind van vier waarom hij of zij iedere dag medicijnen moet nemen? Want dat is natuurlijk ‘HARSTIKKE STOM!’. Gelukkig is er Bubbliboo. Een website waar het op de allerleukste manier aan kinderen wordt uitgelegd hoe belangrijk het wel niet is dat je braaf je medicijnen neemt en wat je allemaal wel en niet kan en mag met astma.Wout vond het prachtig, de eerste keer dat de poppetjes van Bubbliboo hem vertelden dan hij keurig moest puffen. Na afloop van het verhaal speelde hij nog een spelletje en alles was duidelijk. Zo nu en dan kijkt hij er nog eens na. En over de medicijnen horen we hem niet. Ik vroeg het hem laatst. ‘Vind je het niet vervelend, die puffer?’ ‘Last van astma is veel erger mam!’ De boodschap is geland. Mede dankzij deze leuke site.

Lees ook:Veel ‘kinderen met astma’ hebben helemaal geen astma
Lees ook:Kinderen en astma
Lees ook:Voorkom astma later door juiste aanpak kindereczeem
Lees ook:Behandeling van kinderen met astma schiet vaak tekort
Lees ook:Medicijnen verstopt in een lolly

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>