Jongens met veel testosteron neigen naar risicogedrag

Testosteron: het krijgt een nog negatievere bijklank… Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jongens met veel testosteron neigen naar risicogedrag zoals spijbelen, drugs- en alcoholgebruik of 's nachts weglopen. Ze zijn onrustiger en meer gebrand op kicks, blijkt uit doctoraatsonderzoek van Hans Vermeersch van de Universiteit Gent. Of je dus blij moet zijn met het 'mannelijke' in je kind….De onderzoeker meent dat het risicogedrag meestal van voorbijgaande aard is. Het hoort bij de jeugd. Hiervoor ingrijpen in de hormonen van de jongeren vindt hij uit den boze.

 

Meisjes met meer vrouwelijk hormoon (estradiol) zijn volgens het onderzoek gevoeliger voor de sociale omgeving. Ze voelen zich niet begrepen of gaan gebukt onder ruzie tussen de ouders.

Bij het onderzoek kregen 599 jongens en meisjes uit de derde klas van middelbare scholen vragen over hun gedrag. Tevens zijn hun hormonen gemeten.

Lees ook:Testosteron schuld van spijbelende jongens
Lees ook:Genderdysfore kinderen hebben wel degelijk ‘andere’ hersenen!
Lees ook:Jeugd toch voorzichtig met profielen op chatsites
Lees ook:Puberteit heftiger voor meiden dan voor jongens
Lees ook:Sms’en meest populaire manier van communiceren onder jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>