Jeugd toch voorzichtig met profielen op chatsites

Chatten, mijn kinderen zijn er nog net iets te klein voor, maar met dat ze gaan schrijven gaan ze volgens mij ook chatten. En in dat kader is onderstaande wel interessant. Circa 55 procent van de Amerikaanse jongeren van 12 tot 17 jaar doet mee aan sociale netten op internet met profielen. Dat staat in het in het jongste rapport van het Pew Internet & American Life Project. Vooral oudere tienermeisjes (15-17 jaar) voelen zich aangetrokken tot profielsites, want 70 procent van hen doet mee, tegen 57 procent van de oudere jongens.

 

Van de jongeren die een profiel hebben opgesteld, maakt 34 procent het profiel openbaar, 66 procent beperkt de toegang. Overigens zegt maar 17 procent van de ondervraagden deze sites te gebruiken om te flirten, 29 procent van de oudere jongens en 13 procent van de oudere meisjes.

Meisjes beschouwen de sites, zeggen ze, vooral als versterking van bestaande vriendschappen. Van de tieners bezoekt 48 procent de sociale netten dagelijks en 22 procent doet dat meerdere keren per dag.

Van de deelnemers aan sociale netten doet 91 procent mee om goede vrienden ook online te ontmoeten, maar ook zegt 82 procent op die manier contacten te kunnen onderhouden met vrienden die ze zelden zien.

Onderzoekster Amanda Lenhart vindt het opvallend dat het beeld wordt tegengesproken van elke jongere die zomaar een profiel online zet en dat voor iedereen openstelt.

Lees ook:Kinderen maken online massaal vrienden met vreemden
Lees ook:Kinderen tussen 5 – 16 zitten zes uur per dag achter scherm
Lees ook:Kinderen hebben nog niet zo veel kaas van internet gegeten
Lees ook:Twee nieuwe sites over veilig internetten voor kinderen
Lees ook:Jongeren helemaal niet zo heel erg handig op het net

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>