Moeders: ga werken! Dat maakt je gezond!

Uit onderzoek van de University of Akron blijkt dat vrouwen die snel na het krijgen van een kind fulltime terugkeren op de werkvloer rond hun veertigste mentaal en fysiek gezonder zijn dan vrouwen die dit niet – of in mindere mate – doen. Je kunt dus best, zonder al te veel schuldgevoel, weer aan het werk gaan. Maak maar een mooie verdeling tussen werk en kinderen en je gaat gezond je toekomst tegemoet!Onderzoekster Adrianne Frech onderzocht data van 2540 vrouwen die moeder werden tussen 1978 en 1995. De vrouwen die snel na de geboorte van het kind aan het werk gingen, bleken rond hun veertigste energieker te zijn en minder last van depressies te hebben.
“Werken is goed voor je gezondheid”, stelt Frech. “Zowel mentaal als fysiek. Het geeft vrouwen het gevoel iets bij te dragen, controle en autonomie. Ze hebben een plek waar ze de experts zijn op een bepaald gebied en ze krijgen loon.”
De onderzoekster benadrukt met klem dat er moet aandacht zou moeten zijn voor ‘aanhoudend werkloze moeders’. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat dit de groep vrouwen is die op haar veertigste het ongezondst is. Het gaat daarbij om vrouwen die zo nu en dan werken, dan weer zonder werk zitten, dan weer solliciteren: zij raken in een vicieuze cirkel waarbij werken een negatieve connotatie krijgt. Moeders die thuisblijven, zijn financieel vaak afhankelijk van derden en voelen zich sociaal geïsoleerd. Hun gezondheid lijdt hieronder, aldus Frech.

Lees ook:Werkende moeders gezonder rond veertigste
Lees ook:Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Kleuters maken vrouwen ongelukkig
Lees ook:Weer werken als een kind nog heel klein is niet nadelig
Lees ook:Lang doorwerken tijdens zwangerschap hartstikke slecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>