Trend: jonge moeders slaan ontbijt over tegen zwangerschapskilo’s

Na een bevalling weer in vorm komen? Dat doe je door het ontbijt over te slaan, zo denken veel jonge moeders. Maar niets is minder waar. Sportpsychologe en nutritioniste Kathleen Alleaume:  “Ze denken dat ze calorieën vermijden door het ontbijt over te slaan, maar het is eigenlijk omgekeerd. Ze brengen meer schade toe, want het zorgt ervoor dat je later op de dag meer gaat eten.” Bovendien zorgt zo’n dieet er ook voor dat maar liefst 9 op de 10 zwangere of pas bevallen vrouwen levensbelangrijke voedingsstoffen ontbreekt. “Lijnzaad en visolie bevatten essentiële stoffen, zoals Omega 3-vetten, die belangrijk zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van jonge kinderen.”Het uitsluiten van volledige voedingsgroepen, die zogezegd dikmakers zijn, kan dan ook erg schadelijk zijn. “Je kan geen koolhydraatarm dieet volgen als je probeert zwanger te raken of zwanger bent”, beklemtoont diëtiste Joanne Turner. “Dat is gewoon niet veilig.”
Daarnaast zijn er ook gevaren verbonden aan sporten tijdens de zwangerschap. Want hoewel de lichaamsbeweging een positieve invloed kan hebben op de gezondheid van je baby, mag je het niet doen om kilo’s te verliezen. Daarom is het geen goed idee om te beginnen met sport, of intensiever te bewegen, als je zwanger bent.
“Als je ervoor niet sportte, dan mag je er ook tijdens je zwangerschap niet mee beginnen”, bevestigt professor Gab Kovacs van de Monash University. “Dat kan ernstige problemen veroorzaken, zowel voor jou als voor je baby.”

Bron: HLN

Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…
Lees ook:Nieuwe site voor zwangere vrouwen online
Lees ook:Je zwangerschapskilo’s ontrafeld
Lees ook:Zwangere vrouwen kunnen beter niet teveel yoghurt met fruit eten!
Lees ook:Zwangere junkfoodjunks krijgen junkfoodkinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>