Je zwangerschapskilo’s ontrafeld

Wil je weten waar je precies zoveel zwaarder van wordt als je zwanger bent? Welnu, dan bij deze een lijstje met wat wat precies weegt. Want wist je bijvoorbeeld dat je doordat je zwanger bent 1,8 kilo bloed meer hebt? Dat heb ik nooit geweten!

1. De baby: 3,4 kilogram
De gewichtstoename bij een zwangerschap verschilt van vrouw tot vrouw, maar gemiddeld gaat het om 13,6 extra kilo’s. 3,4 kilo’s daarvan gaan naar de baby en verdwijnen dus bij de bevalling.

2. Placenta: 0,7 kilogram
De placenta verbindt de ontwikkelende foetus met met je baarmoederwand. Ook de kilo’s van de moederkoek verdwijnen bij de geboorte.

3. Je bloed: 1,8 kilogram
Als je zwanger bent, dan produceert je lichaam meer bloed om de baby te helpen groeien en om jou gezond te houden. Uiteindelijk wordt die bloedaanmaak vanzelf weer normaal.

4. Je baarmoeder: 0,9 kilogram
Tijdens de zwangerschap is je baarmoeder ongeveer 15 keer zwaarder dan normaal. Na de bevalling krimpt ze langzamerhand terug naar haar gewone grootte.

Lees ook:Ontwikkeling van de zwangerschap, derde drie maanden
Lees ook:Vrouw bevalt van baby van bijna NEGEN kilo!
Lees ook:Dikke zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Baby’s worden dikker en dikker geboren
Lees ook:Nieuwe site voor zwangere vrouwen online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>