Mama’s houden vrije woensdagmiddag graag in stand

Kom niet aan onze vrije woensdagmiddag: 75 procent van de moeders wil die absoluut niet kwijt. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdschrift Groter Groeien onder 430 moeders. Persoonlijk denk ik dan: vrij? VRIJ? Ik heb helemaal nooit vrij op woensdagmiddag! Het is een heen en weer geren van clubje naar clubje en als je dat niet hoeft te doen gooit een verjaardagspartijtje wel roet in het eten. Nee, van vrij is geen sprake. Oké…werken, dat doe ik dan niet…Het grootste deel van de ouders geeft aan dat ze de vrije woensdagmiddag in ere willen houden. Toch is slechts 42 procent tegen een continurooster op school, waarbij de vrije woensdagmiddag dreigt te vervallen.
Bijna de helft van de moeders is woensdag druk met taxiën naar diverse clubjes (42 procent). Als de kinderen geen zin hebben is het motto ‘niet zeuren, gewoon gaan’. Vooral als er al betaald is.  In 25 procent van de gevallen neemt papa de zorg op woensdag voor zijn rekening. Slechts 7 procent van de kinderen gaat op woensdag naar de BSO, gastouder of opa & oma. 20 procent van de moeders ervaart de woensdagmiddag als stressvol en hoe meer kinderen, hoe meer stress. Bijna geen van de moeders (7 procent) gebruikt de vrije woensdag om eens lekker uit te pakken in de keuken, 11 procent haalt juist liever een patatje of smeert een boterham.
Als mama zelf mag kiezen, ligt ze het liefst op de bank (66 procent). Seks op de woensdagmiddag scoort nauwelijks: slechts 3 procent ziet dat als een ideale tijdsbesteding op dat moment.

Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders
Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Kinderen veel duurder dan ouders van tevoren denken
Lees ook:Taken tussen mannen en vrouwen ongelijker als de kinderen er zijn
Lees ook:Kinderen en koninginnedag…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>