Stress van papa en mama maakt kinderen ziek

Loop je de hele dag als een gestreste kip rond, doe er wat aan! Het is namelijk verre van goed voor je kinderen. Stress heeft namelijk niet alleen een negatieve uitwerking op je eigen immuunsysteem, ook op die van je kinderen. 

Dat stress een slechte invloed op je afweer heeft, was al langer bekend. Dit is echter voor het eerst dat een onderzoek er op wijst dat dit ook doorgegeven kan worden. Hiervoor werden 169 kinderen en hun ouders gedurende drie jaar gevolgd. De gezondheid van de kinderen werd in verband gebracht met de psychische gesteldheid van de ouders.

De ouders werden elk half jaar getest op emotionele stress, zoals depressie en angsten. De ouders werden ook gevraagd om wekelijks de gezondheid van hun kinderen te noteren. De kinderen bleken vaker ziek te zijn als hun ouders last hadden van emotionele stress.

Dit effect was zelfs in de hoeveelheid witte bloedcellen van de kinderen terug te zien. Dit was verhoogd, wat een teken is van veel stress of een ontsteking. De Amerikaanse wetenschappers weten niet of dit ook een langdurig effect heeft. Ze waarschuwen de ouders dan ook om zich vooral niet teveel zorgen erover te maken.

Lees ook:Schreeuwen en slaan maakt je kind later ziek
Lees ook:Gestreste ouders veroozaken overgewicht bij kinderen
Lees ook:Wist je dat je je kind ziek kunt schreeuwen?
Lees ook:Meer gedragsproblemen bij kinderen met migraine
Lees ook:Stress tijdens zwangerschap heeft jarenlange gevolgen voor kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>