Streng

Ik dacht eigenlijk dat ik een redelijk strenge moeder was: als het gaat om eten en slapen maak ik de kinderen heel duidelijk wat ik wil. En dat is geen geklier en geknoei. Toch heb ik mijn kinderen altijd ruimte gegeven om te experimenteren en om te kijken wat ze er zelfstandig van terecht zouden brengen.

Een prachtig voorbeeld is een video-filmpje dat ik vandaag terugzag. Mijn kinderen waren anderhalf jaar oud en ze mochten zelf hun (plastic) bordje spaghetti en een kom yoghurt leeg eten. Het resultaat: rood en wit gekleurde gezichten tot en met de oren en de haargrens. En heerlijk smullende kinderen. En het beste nieuws: het is allemaal goed gekomen…

Maar tijdens het kijken van dit filmpje riepen mijn kinderen -nu zes jaar- wel ontsteld uit: Mama, waarom liet je die kinderen (!) dat doen!!! Kennelijk zijn zij ‘roomser dan de paus’…

Lees ook:Kijk…zo krijg je je kinderen natuurlijk wel aan het eten!
Lees ook:Mooi opgemaakte sla
Lees ook:Behang van Pimpelmees in Wonen bijlage van De Telegraaf!
Lees ook:Meer dan de helft ouders heeft frustratie over eetgedrag kinderen
Lees ook:Dag Sinterklaasje, dahag!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>