Ikbenzwanger.com voorspelt: Kyan en Yara populairste namen van 2015

Volgens de bezoekersstatistieken van IkbenZwanger.com krijgen in 2015 de meeste baby’s de voornamen Kyan en Yara. Deze twee namen stijgen op dit moment het snelst in de lijst van populaire jongensnamen en meisjesnamen. IkbenZwanger.com registreert in samenwerking met Naamwijzer.nl welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. De voornamen Kyan en Yara kwamen vorig jaar nog op de 10e en 8e plaats de top 20 binnen van populairste voornamen. Voor jongetjes zijn daarnaast naar verwachting Senn, Milas en Tygo de namen die komend jaar aan populariteit zullen winnen. Finn is een typische modenaam gebleken. Deze naam stond vorig naar nog op één, maar is nu al gezakt naar plaats 16. Bij de meisjesnamen was Jaylinn vorig jaar de verwachte stijger en deze naam is nu zelfs gestegen naar plek 3. Verder ontdekken we een trend in het geven van korte namen. Populaire meisjesnamen zijn op dit moment Fiene, Isa en Noa.
Komen de voornamen ook daadwerkelijk als winnaar uit de bus? Dat is nog niet helemaal zeker. Of moeders het afgelopen jaar inderdaad voor Kyan en Yara kozen als voornaam voor hun nieuwe baby’s wordt begin 2015 bekend, wanneer de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste voornamen van 2014 bekendmaakt. ikbenZwanger.com en Naamwijzer.nl baseren de populariteit van de namen op het zoekgedrag van de bezoekers van hun websites. Dit zijn met name zwangere vrouwen, die zoeken naar een naam voor hun nog ongeboren kind.

Voor de kinderbijslag registreert de SVB de persoonsgegevens van alle pasgeboren kinderen in Nederland en weet daardoor welke voornamen ouders kozen voor hun kindje. Elk jaar in januari publiceert de SVB een lijst de populairste (eerste) voornamen van het voorafgaande kalenderjaar. Over enkele dagen wordt bekend welke voornamen het populairst waren in 2014.

Over ikbenZwanger.com
ikbenZwanger.com is een online magazine dat zich richt op vrouwen die voor het eerst zwanger zijn of willen worden en daarover goede informatie zoeken. De website biedt allerhande informatie over zwanger worden, zwangerschap en de bevalling en houdt toekomstige en jonge moeders op de hoogte van allerlei leuke aanbiedingen. Dagelijks bekijken zo’n 6.000 (met name) vrouwen ikbenZwanger.com en wekelijks ontvangen 4500 lezers de wekelijkse nieuwsbrief zwangerschapsupdate, met allerlei leuke wetenswaardigheden. Het team achter ikbenZwanger.com bestaat uit ondernemende moeders met jonge kinderen. De website is eigendom van Family World, die onder meer ook Naamwijzer.nl, KindjeKlein.nl, PregnancySymptomsTest.com (Engelstalig), EnceinteOuPas.fr (Franstalig), idPrenom.fr (Franstalig) en Semanasdeembarazo.es (Spaanstalig) exploiteert.

Lees ook:Mila en Senn populairste kindernamen van 2014
Lees ook:Leon en Mia; de populairste kindernamen in Duitsland!
Lees ook:Emma en Daan wéér meest populaire namen…
Lees ook:Verrassend: Kevin en Sanne populairste namen laatste 20 jaar
Lees ook:We waren niet bijster origineel met kindernamen in 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>