Leon en Mia; de populairste kindernamen in Duitsland!

We weten iniddels wwel dat Daan en Emma de meest populaire kindernamen in NEderland zijn (zijn ze dat niet al jaren, in elk geval top 3?), dus het is ook wel eens leuk te weten welke namen bovenaan staan bij de Duitse buurtjes. Daar zijn de populairste namen Leon en Mia. Duitse ouders vonden Leon en Mia in 2009 ook al de mooiste namen. Bij de meisjes completeren Hanna en Lena de top drie van meest gegeven namen. Bij de jongens zijn dat Lukas en Ben.In Duitsland worden geen officiƫle statistieken bijgehouden van voornamen. Uit onderzoek uit 2007 bleek dat oud-Duitse namen weer terrein winnen. Namen als Franz, Siegfried, Otto, Lieselotte en zelfs Adolf winnen aan populariteit. De keuze voor klassieke Duitse namen zou een reactie zijn op moderne, vaak Amerikaanse namen zoals Mike, Cheyenne en Dakota.

Lees ook:Mila en Senn populairste kindernamen van 2014
Lees ook:Ikbenzwanger.com voorspelt: Kyan en Yara populairste namen van 2015
Lees ook:Verrassend: Kevin en Sanne populairste namen laatste 20 jaar
Lees ook:Een goede naam voor je kind
Lees ook:Baby’s huilen in melodie die gebruikelijk is voor moedertaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>