Ouders moeten kinderen online meer controleren

Ouders hebben vaak geen idee wat hun kinderen allemaal online doen. Door het groeiende gebruik van smartphones is dat online-gebruik buiten het gezichtsveld geraakt. Ik check zo vaak als ik kan even de telefoon van mijn zoon. Ik hou het liever teveel dan te weinig in de gaten. En aan sloten op telefoons doen we hier niet. Zodra ik een code bemerk, mag hij ‘m inleveren. Er zijn mij teveel gekken op het wereldwijde web…
Dat wij geen idee hebben van de activiteiten van onze kids, zegt Bamber Delver vanĀ  Kinderconsument, in een reactie op de aan het licht gekomen nieuwe zedenzaak in Nederland. Een 40-jarige Amsterdammer wordt er in die zaak van verdacht dat hij via een webcam ongeveer 400 kinderen seksueel heeft misbruikt.
“Kinderen leven in een eigen wereld. Ouders onderschatten dat enorm. Ze geven hun kind een smartphone, maar hebben geen idee wat het daar allemaal mee kan. Die camera is dus gewoon een webcam, en kinderen kunnen ermee skypen of chatten via allerlei andere apps.”

Lees ook:Zieke volwassenen misbruiken kinderen
Lees ook:Mijnkindonline.nl start campagne Verliefd op internet
Lees ook:Minder kinderbijslag en kindregelingen versoberd
Lees ook:Misbruik via Internet
Lees ook:Helft ouders trekt het online-leven van de kinderen na

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>