Kids verlaafd aan mobiele telefoon

Ik heb deze week een BlackBerry voor mijn elfjarige zoon gekocht. Of ik daar slim aan heb gedaan? Ik weet het niet… Want tieners versturen per week gemiddeld 120 sms’jes, zo blijkt uit het promotieonderzoek van de Belgische communicatiewetenschapper Mariek vanden Abeele. Zij ondervroeg ongeveer 3.000 jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Uit haar onderzoek kwam naar voren dat in het vijfde leerjaar van de basisschool bijna de helft van de jongeren een mobiele telefoon heeft. In de brugklas is bijna iedereen in het bezit van een mobieltje. Getelefoneerd wordt er nauwelijks, meldt de Belgische krant De Standaard. Wel wordt er flink ge-sms’t. Gemiddeld worden er 120 berichten verstuurd, met pieken tot 1.000.Er worden vooral berichten verstuurd over dagelijkse afspraken, maar ze dienen ook om ’gewoon’ even te kletsen of om huiswerk te bespreken. Meisjes gebruiken hun mobiel als dagboek of om persoonlijke sms’jes en foto’s te bewaren. Zes procent heeft wel eens een naaktfoto of een foto in lingerie van zichzelf naar vrienden verstuurd. Hoewel 70 procent zegt zich ongemakkelijk te voelen als ze hun mobiel vergeten zijn, is er volgens Vanden Abeele geen sprake van verslaving. ”De mobiele telefoon is op tal van manieren met hun leven verweven. Hij speelt een belangrijke rol in hun relaties met vrienden en familie. Mijn advies aan ouders? Bewaak het gsm-gebruik van je kind, maar verbied het niet.”

Lees ook:Kids massaal verslaafd aan hun mobiele telefoon
Lees ook:Kinderen massaal aan de mobiele telefoon
Lees ook:Campagne voor kinderen: Zonder cash ben je nergens
Lees ook:Ouders vinden mobiele telefoons maar niets voor kinderen
Lees ook:Kinderen kunnen afvallen door sms’en

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kids verlaafd aan mobiele telefoon

  1. kim

    Hoe kan je nu in de titel schrijven dat kinderen verslaafd zijn aan de gsm, terwijl het in het artikel net tegengesproken wordt?!
    Laat zo’n artikel voor wat het is als je toch niet van plan bent om mensen correct te informeren…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>