Kinderen massaal aan de mobiele telefoon

Een jaar geleden kon ik me niet voorstellen dat ik er ooit aan toe zou geven; een mobiele telefoon voor mijn kinderen. Maar inmiddels denk ik steeds vaker; het zou wel handig zijn… Als ze ergens verderop in de buurt gaan spelen bijvoorbeeld. Ik ben nog niet zover, maar vrees dat de dag van de aanschaf niet ver meer zal zijn. Hoewel… Mijn zoon zei pas; ‘Ik wil nu nog geen mobiel. Ik wacht wel even, dan kan ik een iPhone kopen, net als jij….’

De mobiele telefoon is zo goed als ingeburgerd bij kinderen tussen de 9 en de 13 jaar.Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerd onderzoek van Youfone, een provider van mobiele telefonie, onder 523 ouders.

Van ruim driekwart van alle ouders met kinderen tussen de 9 en de 13 jaar heeft één of meer kinderen een mobiele telefoon.

De belangrijkste reden waarom zoon of dochter een mobieltje krijgt van de ouders, is de behoefte aan optimale bereikbaarheid en maximale veiligheid.

Bijna alle ouders vinden dat zij altijd mobiel bereikbaar moeten zijn voor hun kinderen.

Moeders kopen vaker dan vaders een mobieltje voor hun kind, omdat hun dit een gerust gevoel geeft. Deze reden wordt vaker genoemd wanneer het om een dochter gaat dan om een zoon.

Bijna alle ouders vinden het belangrijk dat de telefoonkosten niet uit de hand lopen. Daarom kiezen ze in veruit de meeste gevallen voor een prepaid mobieltje. De voornaamste reden daarvoor is het kunnen beheersen van de belkosten.

Lees ook:Kids massaal verslaafd aan hun mobiele telefoon
Lees ook:Kinderen storen zich aan belgedrag ouders
Lees ook:Ouders vinden mobiele telefoons maar niets voor kinderen
Lees ook:Kids verlaafd aan mobiele telefoon
Lees ook:Kinderen gebruiken mobiele telefoons veiliger dan volwassenen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen massaal aan de mobiele telefoon

  1. Johan

    Echt ongelooflijk he? Wij moesten er ook aan geloven en eentje besteld via Kinderbellen.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>