Google dé informatiebron van het moderne kind

Meer dan de helft van de kinderen ziet Google en andere zoekmachines als de eerste bron van informatie en niet ons ouders. Grappig. Mijn zoontje speelt Drawsome op zijn iPod en vanmorgen zag ik dat hij inderdaad op Google had opgezocht wat het Nederlandse woord voor eagle was! Dat Google dé informatiebron voor moderne kinderen is, blijkt uit een enquête bij 500 kinderen, die uitgevoerd werd door de ‘Birmingham Science City’.Zij stelden vast dat 54 procent van de kinderen het internet ziet als de belangrijkste bron van antwoorden. Slechts 26 procent trekt met zijn problemen onmiddellijk naar mama of papa. Leerkrachten doen het nog slechter, want slechts 3 procent stelt belangrijke vragen aan zijn juf of meester. En er is nog slecht nieuws voor de ouders. De enquête onthulde namelijk ook dat veel kinderen geen vertrouwen hebben in de capaciteiten van hun ouders. Zo is 34 procent ervan overtuigd dat ze hem of haar niet kunnen helpen met het huiswerk, omdat ze het niet zouden begrijpen.

De resultaten bewijzen nog maar eens dat de kinderen van vandaag steeds meer in een digitale wereld leven. 91 procent van de kinderen maakt gebruik van zoekmachines, en 47 procent doet dat zelfs minstens vijf keer per dag. Met de traditionele bronnen van informatie zijn ze dan weer niet vertrouwd. 45 procent nam nog nooit een encyclopedie in boekvorm in zijn handen, terwijl één op vijf nog nooit een woordenboek gebruikte.
“Het is geen verrassing dat jongeren hun vragen aan Google stellen, want met één druk op de knop krijgen ze het juiste antwoord”, zegt onderzoeksleidster Pam Waddell. “Dat is niet noodzakelijk slecht. Het bewijst vooral hoe vertrouwd kinderen zijn met de digitale technologie van vandaag”, besluit zij.

Lees ook:De Top 5 zoekmachines voor kinderen
Lees ook:Jip en Janneke sieren het Google-logo voor een dag
Lees ook:Seksuele voorlichting aan kinderen? Niet in Amerika!
Lees ook:Worden televisiekijkende kinderen zeldzaam?
Lees ook:Jongeren helemaal niet zo heel erg handig op het net

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>