Worden televisiekijkende kinderen zeldzaam?

Zou het een trend zijn die doorzet? Britse jongeren tussen 16 en 19 jaar kijken namelijk per week een uur minder televisie dan vijf jaar geleden. De tieners kijken nu 17 uur televisie per week, tegenover 18 uur vijf jaar geleden. Maar ja, daar staat natuurlijk wel iets tegenover…

Het internetgebruik in Groot-Brittanië is de voorbije vijf jaar vervierdubbeld. De gemiddelde Brit spendeert nu elke dag 24 minuten op het internet. Bijna 60 procent van de gezinnen heeft een breedbandverbinding.
Ook het gebruik van de gsm blijft toenemen, de Britten zijn elke dag gemiddeld tien minuten bezig met mobiel bellen of het versturen van sms-berichten. Dat is dubbel zo lang dan in 2002. Zeventig procent zegt ook thuis eerder naar de gsm te grijpen dan naar de vaste telefoon. Wat digitale radio en televisie betreft, staat Groot-Brittannië een stuk verder dan België. Liefst 87 procent van de Britse gezinnen kijkt digitaal en één op vier heeft een digitale radio (DAB) in huis.

Lees ook:Hoe breedbeeltelevisie’s gezinnen bindt
Lees ook:Kids met televisie op kamer slapen dertig minuten korter
Lees ook:Kinderen gek op de radio
Lees ook:Kinderen krijgen dikke buik van televisie kijken
Lees ook:Televisiekijkende kleuters later slecht in wiskunde en junkfoodjunks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>