Kinderen meest bang voor dood, ongelukken en klimaat

Bang voor engerds onder het bed en krokodillen in de kast? Welnee! Kinderen hebben reële angsten… Want maar liefst zes op de tien kinderen tussen de acht en veertien jaar zijn bang dat hun (groot)ouders overlijden. Een andere grote angst is om verlaten te worden (19%) of een ongeluk te krijgen (17%). Ook onderwerpen als het klimaat en de opwarming van de aarde baart kinderen zorgen. Pas op de laatste plaats komen angsten die we normaal gesproken verwachten bij kinderen. Zo is een kleine vijf procent van de 8-jarigen bang voor monsters en spoken, en drie procent voor mensen die verstopt zijn achter het gordijn of onder het bed, meldt De Telegraaf. Overigens is er weinig verschil tussen meisjes en jongens. Maar meisjes zijn wel iets banger voor spinnen en insecten. Jongens zijn dan weer banger om door hun ouders te worden achtergelaten. Ook aan zo’n 1000 ouders werd gevraagd hoe zij over de angsten van hun kinderen denken. Zij denken daar anders én lichter over. Zo hadden zij totaal niet gedacht aan de dood of verlatingsangst. Meer dan de helft denkt dat niet genoeg vrienden hebben of gepest worden de grootste angst is voor hun kroost, terwijl amper twee procent van de ondervraagde kinderen hiervan wakker ligt. Ouders hebben verschillende manieren om de angst bij hun kinderen weg te nemen. Er zit wel een verschil in hoe moeders en vaders dat aanpakken. Zo moedigen moeders hun kinderen aan om hun angsten te uiten, terwijl vaders de angst willen wegnemen door dingen uit te leggen.

Lees ook:Nederlandse kinderen bang voor onbenullighe zaken
Lees ook:Kinderen nemen meer angstgevoelens over van vaders dan van moeders
Lees ook:En dit verdienen onze kinderen gemiddeld bij per jaar…
Lees ook:Als je kind veel te bang is…
Lees ook:Meeste jongens willen ‘spelende vader’ worden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen meest bang voor dood, ongelukken en klimaat

  1. Bindingsangst symptomen

    Ik lees hier dat kinderen verlatingsangst hebben, zijn er ook kinderen die last hebben van bindingsangst? Of valt dat in vergelijking wel mee?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>